Gebakken kerstomaatjes met noten

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 954 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de kerstomaatjes
  2. Pel en snij de knoflook in heel dunne plakjes
  3. Pel de sjalotjes en snijd ze middendoor
  4. Snij de halve sjalotjes in dunne wigvormige stukjes
  5. Giet, in een pan een flinke scheut goede olijfolie en warm die op, op matig vuur
  6. Bak daar nu twee tot drie minuutjes de kerstomaatjes in, samen met de sjalotjes en de knoflook
  7. Hak de basilicum of oregano fijn en hak de wal- of pecannoten in grove stukjes
  8. Voeg de noten op het laatst aan de tomaatjes toe, samen met een scheut rode wijnazijn en peper en zout
  9. Strooi er vlak voor het serveren de fijngehakte basilicum of de oregano overheen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha