Gebraden Kerstkalkoen1

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1550 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220?C
  2. Boen de sinaasappels schoon en snijd de oranje schil eraf
  3. Maak met je handen ruimte tussen het vlees en het vel van de kalkoen
  4. Verdeel klontjes boter, sinaasappelschil en laurierblaadjes ertussen
  5. Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper
  6. Leg de kalkoen op een bakplaat en zet hem in de oven
  7. Laat intussen in een pannetje de rest van de boter met het ganzenvet smelten
  8. Verlaag na ca
  9. 30 minuten de oventemperatuur naar 150?C en laat de kalkoen in ca
  10. 2 uur gaar worden
  11. Bedruip hem regelmatig met het gesmolten botermengsel
  12. Laat de kalkoen ca
  13. 30 minuten rusten onder aluminiumfolie, voordat je hem aansnijdt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha