Gevulde kerstkalkoen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2147 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -druppel het citroensap over de kalkoen -zout hem van binnen en van buiten -klop de eieren los en week hierin de sneetjes toost en voeg gehakt, uipoeder, salie, peper, peterselie, zout en wat aroma toe -alles mengen en vul hiermee de kakoen via de halsopening; is er over doe dit dan in de buikholte-smelt de boter en roer het paprikapoeder erdoor en smeer hiermee de kalkoen in -afgedekt met aluminiumfolie in een hete oven van 175?C zetten en hem gaar laten worden in circa 3 uur -het laatste half uur de folie verwijderen, zodat het vlees mooi bruin kan worden -neem de kalkoen uit de oven en verwijder het garen -voeg de tomatenpuree bij het braadvocht en bind de saus met wat aangelengde maizena in koud water

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha