Gevulde kerstkalkoen1

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1228 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kan 8 uur van tevoren Ontbijtspek ca
  2. 5 minuten bakken in eetlepel olie
  3. Spruitjes toevoegen en 5-10 minuten meebakken, tot ze gaar zijn
  4. Mengsel iets laten afkoelen
  5. Verse worst opensnijden en inhoud mengen met spruitjesmengsel, broodkruim, knoflook, zout, peper, kruidnagel, nootmuskaat, salie, tijm en ei
  6. Kalkoen van binnen en buiten met zout en peper inwrijven en vulling in holte stoppen
  7. Holte eventueel dichtmaken met keukentouw of met houten prikker
  8. Kalkoen goed opbinden, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren
  9. Oven voorverwarmen op 225 C
  10. Kalkoen in braadslede leggen en in midden van oven in 3-3,5 uur gaar braden (ca
  11. 30 minuten braden op 225 C, daarna terugschakelen naar 175 C)
  12. Kalkoen tijdens braden regelmarig bedruipen met vrijgekomen braadvocht
  13. Als het vlees te bruin wordt bedek het dan met aluminiumfolie
  14. Kalkoen uit oven in aluminiumfolie verpakken en ca
  15. 15 minuten laten rusten
  16. Braadvocht uit braadslede zeven en in pan schenken
  17. Gevogeltefond en slagroom erbij schenken en saus op zacht vuur 10 minuten laten koken
  18. Op smaak brengen met zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha