Hartige kaastaart met kerstomaatjes

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1147 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bladerdeeg laten ontdooien
  2. Oven voorverwarmen op 225 graden (gasovenstand 5) Tomaatjes wassen en kroontjes verwijderen
  3. Lente-uitjes in dunne ringetjes snijden
  4. Taartvorm invettenWerkvlak bestuiven met bloem
  5. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een dunne ronde lap van ca
  6. 30 cm
  7. doorsnee
  8. Taartvorm bekleden met het deeg
  9. Randen stevig aandrukken en overtollig deeg langs de randen wegsnijden
  10. Plakjes salami op de bodem leggen
  11. Uiringetjes erover verdelen
  12. Peterselie erboven fijnknippen
  13. Tijm erover strooien
  14. In een kom de eieren loskloppen met slagroom, zout, peper en nootmuskaat
  15. Kaas erdoor roeren
  16. Eimengsel over de taartbodem uitstrijken
  17. Tomaatjes erover verdelen
  18. Taart 1 richel onder het midden in de oven schuiven en ca
  19. 40 min
  20. goudbruin en gaar bakken
  21. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha