Italiaanse bollen met kerstomaatjes en sals

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 760 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220?C
  2. Halveer de Italiaanse bollen en bedruppel de snijvlakken met de helft van de olijfolie
  3. Rooster ze onder de grill tot het brood begint te kleuren
  4. Doe de gewassen en gedroogde tomaatjes in een passende ovenschaal
  5. Bedruppel ze met de resterende olijfolie, schep goed door zodat ze rondom met de olie zijn bedekt, leg er de rozemarijn bij en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaatjes beginnen te kleuren en openspringen
  6. Bestrooi ze met wat zout en peper
  7. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het groene deel apart
  8. Roer de roomkaas, de creme fraiche, het lichtgekleurde deel van de bosui en wat zout en peper door elkaar
  9. Doe de ingredienten voor de salsa in de foodprocessor en laat draaien tot een glad mengsel
  10. Proef of er nog zout en/of peper bij moet
  11. Verdeel het roomkaasmengsel over de halve broodjes en leg de broodjes op een grote schaal
  12. Schep er de tomaatjes over (verwijder de rozemarijn) en garneer met het groen van de bosui
  13. Druppel er de groene saus over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha