Jamie Oliver s gebakken venkel met kerstomaat

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 4021 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de pluizige toppen van de venkel af, snijd ze fijn en doe ze in een ovenschaal
  2. Snijd de knollen venkel in kwarten en de kwarten weer doormidden
  3. Laat ze in gezouten kokend water 10 minuten koken
  4. Verwarm, terwijl de venkel staat te koken, de oven voor op 220?C en prik alle kerstomaatjes in
  5. Haal na 10 minuten de venkel met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de ovenschaal
  6. Kook de tomaatjes 30 seconden in het kookvocht van de venkel om de velletjes los te laten komen
  7. Laat ze uitlekken en spoel ze af met een beetje koud water
  8. Pel ze en leg ze ook in de ovenschaal
  9. Voeg de olijven, tijm en knoflook toe en strooi er peper en zout over
  10. Giet er 2 scheuten olijfolie over en meng alles
  11. Probeer alles netjes te verdelen zodat je een gelijkmatige laag krijgt
  12. Verdeel de wijn en boter over de groenten
  13. Bak het zaakje 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha