KERSTBROODKRANS

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 860 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de broodmix met 25 gr boter in een beslagkom
  2. Voeg de eerste 2,5 dl water toe en mix alles met een mixer met deeghaken tot een stevig deeg
  3. Laat het afgedekt ca 30 minuten rijzen
  4. Maak zo ook in een andere kom het meergranen brooddeeg van de mix, met de rest van de boter en de rest van het water
  5. Verdeel het witte en bruine brooddeeg elk in 4 gelijke delen
  6. Kneed door elk van de 8 delen respectievelijk het sesamzaad met de peterselie, het kummelzaad met de bieslook, de roze peperbesjes, de kaas de gefruite uitjes met de rozemarijn, de lijnzaadjes, de majoraan met de zongedroogde tomaatjes en het maanzaad
  7. U heeft nu 8 verschillende smaken brooddeeg
  8. Bekleed een grote ovenbakplaat met bakpapier
  9. Vorm van elke broodsmaak twee bolletjes
  10. Leg alle bolletjes om en om in de vorm van een krans op de bakplaat
  11. Laat de krans nog 45 minuten afgedekt onder een theedoek rijzen
  12. Verwarm intussen de oven voor op 200 ?C
  13. Bak de krans in het midden van de oven in ca 25 minuten gaar
  14. Lekker met gezouten roomboter

Reageer zelf op dit recept

kaptcha