KellyBronze Kerstkalkoen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1269 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kooktips van Mollie Kelly Dit kwaliteitsproduct verdient een juiste behandeling
  2. Met de volgende tips probeer ik U stap voor stap naar een succesvol diner te leiden
  3. Oven klaar Gewicht Baktijd 3 kg 1:45 5 kg 2:15 7 kg 2:45 9 kg 3:30 11 kg 4:30 Bewaren Leg de KellyBronze? kalkoen in de koelkast of op de koelste plaats die voorhanden is, tot U de KellyBronze? kalkoen gaat bereiden
  4. U hoeft zich geen zorgen te maken om de kleine donkere veertjes (bij een witte kalkoen zijn ze ook aanwezig, alleen U ziet ze niet)
  5. De donkere veertjes zijn het kenmerk van de KellyBronze?
  6. De huid is niet parelwit, dit komt door het slachtprocede, U zult merken dat dit meer smaak geeft
  7. Voorbereiding en bereiding Hier enkele tips voor de bereiding die ik noodzakelijk vind voor de smaak van de KellyBronze? Sprenkel de kalkoen licht in met zwarte peper en zout
  8. Gebruikt U vulling, doe deze enkel alleen bij de holte van de nek
  9. Stop een of twee gepelde uien in de grote holte, voor extra smaak
  10. Plaats de kalkoen op een bakplaat, met de borst omlaag, (de vet voorraad van een kalkoen zit op de rug, dit vet zal in het borstvlees dringen samen met de jus op de bakplaat)
  11. Dit houdt het borstvlees sappig
  12. De meeste kalkoenen worden te gaar gebakken
  13. Mijn voorstel is Start de oven op een temperatuur van 200 graden Celsius voor de helft van de kooktijd, draai dan de oven terug naar 180 graden Celsius
  14. Denk eraan dit zijn richtlijnen
  15. Draai de kalkoen op zijn rug voor de laatste 15 % van de oven tijd
  16. (zie oven tijden per kg) De KellyBronze? is gaar wanneer het sap helder is, dit is gemakkelijk te controleren als U een snede maakt in de lies van de kalkoen
  17. Is het sap nog roze-achtig, schuif de kalkoen dan terug in de oven
  18. Controleer daarna elke 15 minuten
  19. Bon Appetit!!! Molly Kelly

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha