Kerst Cake

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1091 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de gist met 2 theelepels suiker, voeg 1 1/2 dl
  2. lauwe melk toe en een beetje bloem
  3. Zet de kom op een warme plaats tot de oppervlakte is bedekt met luchtbellen
  4. Zeef de bloem met het zout, snijd de boter er in stukjes in en voeg de rest van de suiker toe
  5. Roer het gistmengsel erdoor samen met het ei
  6. Kneed het deeg lichtjes; het moet stevig zijn en gemakkelijk uit te rollen
  7. Leg een doek over de kom met het deeg en laat het 1 uur op een warme plaats rijzen
  8. De hoeveelheid deeg is dan verdubbeld
  9. Kneed het deeg even en verdeel het in twee stukken
  10. Rol elk stuk uit tot een langwerpige niet te dikke lap
  11. Maak de vulling klaar: hak de noten en stamp ze vervolgens fijn in een vijzel Klop de boter met de suiker tot room en vermeng dit met de andere ingredienten voor de vulling
  12. Verdeel de helft van de vulling op de ene lap deeg, leg de tweede erop en leg hierop de rest van de vulling
  13. Rol het deeg op
  14. en laat het 25 minuten rijzen
  15. Bestrijk het deeg met het eiwit en laat de cake in de oven staan tot hij stevig aanvoelt
  16. Dit is Ca
  17. 45 minuten op 200 graden in het midden van de oven

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha