Kerst fazant met sinaasappelsaus

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 100 minuten
  • Bekeken: 98666 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook het vruchtensap met de suiker en de witte wijn tot de helft in
  2. Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel
  3. Bestrooi de fazant met zout en peper
  4. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de fazant rondom bruin
  5. Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca
  6. 80 minuten
  7. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht
  8. Neem de fazant uit de pan en verdeel hem in stukken
  9. Leg de stukken op een verwarmde schaal
  10. Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper
  11. Serveer de saus bij de fazant

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha