Kerst honingeclairs

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 771 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn
  2. Verwarm de oven voor op 200?C
  3. Vet de bakplaat in
  4. Kook het water zachtjes samen met de boter, de honing en het zout
  5. Zeef de bloem en voeg in een keer toe
  6. Roer 2 minuten goed door
  7. Laat het deeg in een kom 5 minuten afkoelen
  8. Klop de eieren er een voor een door tot een glanzend en stevig deeg
  9. Doe het deeg in een spuitzak (3 cm doorsnede, zonder mondstuk) en spuit op de bakplaat 1 streep per persoon (4 cm lang)
  10. Bak goudbruin in de oven: 10 minuten op 220?C, 25 minuten op 175?C (open de oven tussentijds niet)
  11. Doe de oven uit en zet 10 minuten half open
  12. Neem de eclairs eruit, laat afkoelen, snij ze in de lengte voor 3/4 open en hol uit
  13. Vul vlak voor het opdienen met een lepel ijs

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha