Kerst pudding

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1215 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was 2 sinaasappelen en de limoen, rasp de schil van de vruchten en pers ze uit
  2. Breng de vruchtebrasp met het sap aan de kook en laat het op een laag vuur tot de helft inkoken
  3. Laat het afkoelen
  4. Week de gelatine in ca
  5. 5 minuten in ruim koud water
  6. Breng de melk in een pan aan de kook
  7. Klop de eidooiers schuimig met de suiker en schenk wat hete melk bij het eiermengsel
  8. Roer het goed door en schenk het terug bij de melk in de pan
  9. Laat het eimengsel op een laag vuur al roerend binden
  10. (niet laten koken
  11. ) Schenk het gebonden mengsel direct door een zeef in een schone kom
  12. Knijp de gelatine uit en los ze op in de creme
  13. Roer het vruchtensap en de likeur door de creme en laat het afkoelen
  14. Klop de slagroom stijf en spatel het door de creme
  15. Spoel de schotel om met koud water
  16. Schenk de sinaasappelcreme in de schaal en laat hem in de koelkast minimaal 2 uur opstijven
  17. Houd de schaal enkele tellen in heet water en stort de pudding op een mooie schaal
  18. Was de stervruchten, snijd ze in plakken en leg deze op de pudding
  19. Was de laatste sinaasappel en haal met de zesteur sliertjes van de schil
  20. Garneer de pudding met de sinaasappelsliertjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha