Kerst tompoezen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 882 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien
  2. Verwarm de oven voor op 260?C
  3. Halveer de plakjes bladerdeeg
  4. Klop 2 eierdooiers los en bestrijk de helft van het bladerdeeg met het ei
  5. Bestrooi ze met de kristalsuiker
  6. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en prik er met een vork flink wat gaatjes in
  7. Bak de plakjes in circa 15 minuten goudgeel
  8. Ontpit intussen de kersen
  9. Klop de rest van de dooiers met de basterdsuiker tot een dik lichtgeel mengsel
  10. Spatel er de gezeefde bloem en de maizena door
  11. Snijd het vanillestokje open en breng de melk met het vanillestokje aan de kook
  12. Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje en roer het door de melk
  13. Schenk de melk al roerend bij het eimengsel
  14. Schenk het mengsel door een zeefje in een schone pan en breng alles al roerend op een laag vuur aan de kook
  15. Houd het mengsel, al roerend, 5 minuten op een laag vuur tegen de kook aan
  16. Schenk de custard in een kom en leg er een stukje huishoudfolie op
  17. Zo ontstaat er geen vel
  18. Zet de custard 20 minuten in de koelkast
  19. Klop de yoghurt erdoor
  20. Klop het eiwit in een vetvrije kom heel stijf en spatel het door de custard
  21. Doe het mengsel over in een spuitzak met grove kartelmond en leg hem nog 1 uur in de koelkast
  22. Verdeel een laagje custard over de 4 ongesuikerde plakjes bladerdeeg
  23. Verdeel de kersen erover en spuit er nog een laagje custard over
  24. Dek alles af met de gesuikerde plakjes bladerdeeg
  25. Zet elke tompouce op een bord en bestuif ze met poedersuiker
  26. Serveer de tompouces met ongeklopte slagroom
  27. Variatie : Snelle room
  28. Gele banketbakkersroom is ook in poedervorm (Baukje) verkrijgbaar
  29. Dit scheelt u circa 1/2 uur in de bereidingstijd

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha