Kerstbrood uit Wurttemberg

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 849 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -kwetsen, peren, vijgen een dag te voor laten weken in 1 l water -dan laten uitlekken op een zeef -dan in kleine stukjes snipperen -evenals de abrikozen, hazelnoten en walnoten -in een grote kom doen en de rozijnen, krenten, sukade en oranjesnippers erbij voegen -suiker, kaneel, kruidnagelpoeder, anijs en het zout toevoegen -giet de rum en citroensap erover -mengen en 20 min niet te koud weg zetten**als je het roggedeeg zelf maakt: -roer de eieren met de suiker glad in een kom en voeg water en zout toe, dan het roggemeel toevoegen; goed kneden** -het roggebrooddeeg met de bloem en de vulling op een werkvlak dooreen kneden -maak er 2 platte lage broden van -bevochtig de handen onder de koude kraan en strijk de broden daarmee rondom glad -garneer de broden met de gespleten amandelen -beboter nu een bakblik -plaats de broden erop en schuif het blik op de onderste richel van de voorverwarmde oven BAKTIJD=70 min op 180?C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha