Kerstbroodpuddinkjes

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 975 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175?C
  2. Snijd de sneetjes kerstbrood in blokjes van circa 2 cm
  3. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  4. Bestrijk vier soufflevormpjes, kopjes of aluminium taartvormpjes met boter
  5. Klop in een kom eieren, slagroom en suiker door elkaar tot een glad beslag
  6. Bedek de bodem van de vormpjes met brood en abrikozen, schenk er een laagje beslag op en wacht even tot het brood het beslag heeft opgenomen
  7. Vul de vormpjes op deze manier in drie gedeelten tot ze vol zijn en druk de vulling stevig aan
  8. Zet de vormpjes in een braadslede of brede pan en giet er zoveel kokend water in tot de vormpjes er voor eenderde in staan
  9. Zet 15-20 minuten in de oven tot de puddinkjes stevig aanvoelen en in het midden gestold zijn
  10. Roer intussen de kaneelpoeder door de creme fraiche
  11. Schil met een scherp mes de sinaasappels tot op het vruchtvlees af zodat al het wit verwijderd is
  12. Snijd de partjes tussen de vliezen uit
  13. Neem de vormpjes uit het waterbad, laat enkele minuten afkoelen, serveer ze in het kopje of stort ze uit de vormpjes
  14. Zet de puddinkjes op een schaal, bedek ze met een toef kaneel-creme fraiche en partjes sinaasappel

Reageer zelf op dit recept

kaptcha