Kerstijs met chocoladekrullen1

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 763 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. IJs buiten diepvries in ca
  2. 30 min
  3. zacht laten worden
  4. Intussen abrikozen, bitterkoekjes en geconfijte vruchtjes in stukjes snijden
  5. In kom abrikozen, bitterkoekjes, geconfijte vruchtjes, rozijnen en rum (of amandellikeur) door elkaar scheppen
  6. Ca
  7. 10 min
  8. laten staan
  9. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan in ca
  10. 3 min
  11. goudbruin roosteren
  12. Met dunschiller enkele mooie krullen van chocolade schaven
  13. Rest van chocolade fijnhakken
  14. IJs, hazelnoten en gehakte chocolade door rummengsel scheppen
  15. Overdoen in diepvriesbak
  16. IJs in ca
  17. 2 uur in diepvries opnieuw laten bevriezen
  18. Op twee bordjes chocoladekrullen strooien
  19. Met ijsbolletjeslepel ijs erover verdelen
  20. Garneren met (chocolade)hulstblaadjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha