Kerstkalkoen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1540 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontbijtspek in 1 el olie ? 5 min
  2. bakken
  3. Spruitjes toevoegen en 5-10 min
  4. meebakken tot ze gaar zijn
  5. Mengsel iets laten afkoelen
  6. Verse worst opensnijden en inhoud mengen met spruitjesmengsel, broodkruim, knoflook, zout, peper, kruidnagel, nootmuskaat, salie, tijm en ei
  7. Kalkoen van binnen en buiten met zout inwrijven en vulling in kalkoenholte stoppen
  8. Holte eventueel met keukentouw of met houten prikker dichtmaken
  9. Kalkoen goed opbinden, afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren
  10. Oven voorverwarmen op 225?C
  11. Kalkoen in braadslede leggen en in midden van oven ? 30 min
  12. op 225?C braden en daarna oven terug schakelen naar 175?C
  13. Kalkoen tijdens braden regelmatig met vrijgekomen braadvocht bedruipen
  14. Bedek de kalkoen, als deze te bruin wordt met aluminiumfolie
  15. Kalkoen uit de oven in aluminiumfolie verpakken en ? 15 min
  16. laten rusten
  17. Braadvocht uit braadslede zeven en in pan schenken
  18. Gevogeltefond en slagroom erbij schenken en saus op zacht vuur ? 10 min
  19. laten koken
  20. Saus met zout en peper op smaak brengen
  21. Kalkoen serveren met saus
  22. Lekker erbij smaken spruitjes met spek

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha