Kerstpudding10

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 890 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was 2 sinaasappels en de limoen, rasp de schil en pers de vruchten uit
  2. Breng zowel het sap als de geraspte schil aan de kook en laat het op laag vuur inkoken
  3. Week de gelatine in koud water(ongeveer 5 minuten)
  4. Breng de melk aan de kook
  5. Klop de eierdooiers met suiker en voeg wat hete melk toe
  6. Schenk het geheel terug bij de rerst van de melk
  7. Het eiermengsel moet nu al roerend binden op laag vuur
  8. Zeef het gebonden eimengsel in een schone kan
  9. Knijp de gelatine uit en los dit op in de ontstane creme
  10. Voeg daarna het vruchtensap en de likeur aan de creme toe en laat dit afkoelen
  11. Klop de slagroom en meng dit door de sinaasappelcreme
  12. Schenk de sinaasappelcreme in een royale schaal met opstaande rand en laat dit geheel in de koelkast 2 uur opstijven

Reageer zelf op dit recept

kaptcha