Kerstrollade

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1936 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 140 gram boter in een braadpan en laat de boter uitbruisen
  2. Pak de rollade en schroei de beide zijden dicht
  3. Leg vervolgens de rollade in de braadpan en bak het om en om bruin
  4. Temper het vuur en laat de rollade zachtjes nabraden
  5. Keer de rollade regelmatig en schep er af en toe een beetje braadboter over
  6. Snijd het achterkantje van de witlofstronken af
  7. Kook de witlofstronkjes even kort zodat ze zijn voorgegaard
  8. Haal de stronkjes uit de pan en snijd ze in de lengte door
  9. Rol iedere helft in een halve plak ham
  10. Gebruik 10 gram boter om een ovenschaaltje in te vetten
  11. Leg de in ham gerolde witlof in de ovenschaal en schenk hier de witte wijn of de bouillon bij
  12. Bestrooi het licht met peper uit de molen
  13. Verwarm de oven op 150 graden en zet de ovenschaal gedurende 15 a 20 minuten in de oven
  14. Verhit de frituurpan en bak de aardappelkroketjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  15. Als de rollade gaar is uit de pan halen en op snijplank leggen en afgedekt met aluminiumfolie laten rusten
  16. De braadjus afblussen met kalfsfond
  17. Inmiddels over de zes borden de witlofstronkjes en de aardappelkroketjes verdelen
  18. Dan de rollade in dunne plakken snijden en verdelen over de borden
  19. Naast de rollade wat braadjus schenken
  20. Eventueel uit te breiden met broccoliroosjes
  21. In plaats van aardappelkroketjes kunt u ook gebakken krieltjes (met een beetje peterselie erover) serveren

Soortgelijke recepten

Kerstrollade1

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha