Kersttaart van witte chocolademousse3

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1877 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mousse: Witte chocolade in kom boven pan met heet water smelten
  2. Gelatine in ruim koud water ? 5 min
  3. laten weken
  4. 1 dl slagroom verwarmen en van vuur af uitgeknepen gelatineblaadjes hierin oplossen
  5. Gelatinemengsel door chocolade roeren en mengsel onder roeren iets laten afkoelen
  6. 5 dl slagroom stijfkloppen en door chocolademengsel spatelen
  7. Mousse in vorm (bekleed met bakpapier) scheppen en in koelkast minstens 3 uur laten opstijven
  8. Bruine glazuurlaag: Slagroom met honing verhitten en mengsel in dun straaltje op chocolade schenken
  9. Chocolade onder roeren laten smelten
  10. Glazuur iets laten afkoelen en daarna op witte chocolademousse schenken
  11. Vorm heen en weer bewegen zodat glazuur zich goed over bovenkant van mousse verdeelt
  12. Mousse in koelkast nog minstens 2 uur laten opstijven
  13. Serveren: Mousse uit vorm halen en garneren met taartversiering
  14. In punten gesneden serveren met rode vruchtensaus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha