Luchtige kersttaart

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 961 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de dooiers met de melk en de helft van de suiker en de vanillesuiker dik en schuimend
  2. Klop de eiwitten met de rest van de suiker dik en taai en schep deze door het dooiermengsel
  3. Schep het zelfrijzend bakmeel en de maizena erdoor
  4. Beboter een springvorm van 20 cm doorsnee en bestuif deze met poedersuiker
  5. Doe het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 175 ?C, stand 3
  6. Bak de taart in ca, 50 minuten gaar en lichtbruin
  7. De taart is gaar wanneer een droge naald er na het prikken er weer droog uitkomt
  8. Laat de taart op een taartrooster afkoelen
  9. Snij de taart in 3 plakken
  10. Klop de slagroom stijf met de suiker en verdeel deze in 3 porties
  11. Meng door 1 portie de cacao en bestrijk hiermee de onderste plak
  12. Leg de tweede plak erop
  13. Week de gelatine in ruim koud water voor 15 minuten
  14. Los de goed uitgeknepen gelatine op in zeer weinig water en laat deze afkoelen
  15. Meng de gelatine door de helft van de rest van de slagroom en meng er de compote door
  16. Bestrijk hiermee de tweede plak en leg de derde plak erop
  17. Bestrijk de zijkanten met room en druk de geschaafde amandelen erin
  18. Bestrijk ook de bovenkant met room en geef deze mooie rozetten slagroom
  19. Druk in iedere rozet een chocolade blaadje
  20. Variatie: Neem in plaats van chocolade blaadjes eens chocolade sterretjes
  21. Maak deze op de volgende manier: smelt pure chocolade en bestrijk hiermee folie of bakpapier
  22. Laat de chocolade hard worden
  23. Maak een uitsteekvormpje in de vorm van een ster warm en steek sterretjes uit de chocolade
  24. Van de overgebleven chocolade kunt u chocoladeraspel maken door deze in dunne reepjes te hakken
  25. Gebruik die reepjes om de taart mee te bestrooien of voor de zijkanten in plaats van de amandelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha