Mayonaise zelf maken is het lekkerste

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1840 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voor het maken van de Mayonaise doet u de eierdooiers, met mosterdpoeder, zout en peper naar smaak, in een zeer koude kom
  2. Klop dit door elkaar met een houten lepel of mixer
  3. Terwijl u voortdurend blijft kloppen, voeg dan druppelsgewijs de olie toe, in het begin vooral niet te vlug
  4. Wanneer het mengsel dikker wordt, kan de olie er wat vlugger worden bijgevoegd uiteindelijk in een dun straaltje
  5. Wanneer de mayonaise te dik wordt, verdun haar dan met een beetje wijn,azijn of citroensap en ga dan verder met het bijgieten van de olie
  6. Maak de mayonaise af door er de resterende wijn, azijn of citroensap door te kloppen
  7. Zo maakt u een dikke mayonaise, geschikt als deksaus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha