Mini kerstkalkoenrollades

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 973 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen plasticfolie en sla ze met behulp van een snijplank, deegroller of onderkant van een koekenpan plat
  2. Leg ze in de plasticfolie even terug in de koelkast
  3. Pel en snipper de sjalotjes
  4. Snijd de paddestoelen in kleine stukjes
  5. Snij de selderij fijn, hou wat blaadjes achter voor de garnering
  6. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes enkele mnuten
  7. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak deze even mee
  8. Schep de paddestoelen en de fijngesneden bladselderij erdoor en schep dit 1-3 minuten op hoog vuur om
  9. Roer de creme fraiche erdoor en maak het op smaak met zout en peper
  10. Laat het een beetje afkoelen
  11. Haal de schnitzels uit de koelkast
  12. Schep een bergje van de paddestoelenvulling in het midden van elke schnitzel en rol de lapjes strak op
  13. Steek ze vast met een houten prikker
  14. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rollades rondom bruin
  15. Zet het vuur laag en laat ze in 10 tot 15 minuten gaar worden
  16. Meng intussen de cranberrycompote en de bouillon door elkaar in en verwarm het op laag vuur in een steelpannetje
  17. Roer de slagroom erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper
  18. Leg de mini-rollades op 4 borden en schenk de cranberrysaus erbij, garneren met een selderijblaadje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha