Nieuwjaarsontbijtbuffet uit Scandinavi

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 926 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Flûte met half versgeperst grapefruitsap, half droge bruisende champagne of champenoise
  3. 2
  4. Soepballetjes van rundergehakt met peterselie, fijngehakte rode paprika, wat citroenrasp, snuf cayennepeper, zout en peper, paneermeel en ei in heldere ossenstaartsoep (2 blikjes, gezeefd en aangevuld met 1 pot runderfond)
  5. 3
  6. Giet een marinade van 1/2 dl sherry en 2 eetlepels wijnazijn over 6 haringen in stukjes
  7. Meng met 1/2 gesnipperde paprika, 100 gr gesnipperde sjalot, zout, 4 eetlepels dille, een bekertje crème fraîche, 3 eetlepels slagroom en een snuf cayennepeper
  8. Serveer er zuurdesembrood bij
  9. 4
  10. Meng van 12 halve hardgekookte eieren de dooiers met 100 gr luchtig geklopte boter, 75 gr zalm uit blik, 1 theelepel tomatenpuree, wat zout en peper
  11. Spuit de eiholten vol
  12. 5
  13. Doe een bakje wortel-selleriesalade, 2 (met schil) gesnipperde appels, 50 gr geroosterd amandelschaafsel, 150 gr gerookte zalmsnippers, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel mierikswortelpuree in ijsslabladeren
  14. 6
  15. Bak flensjes van flensjesbeslag voor 12 flensjes met een pakje gemengde kruiden (diepvries), 100 gr fijngesneden ham en fijngehakt sjalotje
  16. Bestrijk elk tweede flensje met roomkaas en leg ze op elkaar
  17. 7
  18. Maak een cake van 125 gr boter, 200 gr suiker, 3 eieren, 175 gr gezeefde bloem, 1 theelepel citroenrasp, 2 theelepels gemalen kardemom, 100 gr rozijnen, 50 gr geconfijte sinaasappelschil en 2 dl zure room
  19. Bak de cake Bij 175°C 50 minuten
  20. 8
  21. Klop 2 dl slagroom stijf, meng die met een geklopt mengsel van 4 dl yoghurt en 2 pakjes yoghurtbavarois 'citroen'
  22. Schep dit in hoge glazen, laat het stijf worden en schep er een gelei over van een zakje taartgeleipoeder en 1 blik vossebessen op vocht

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha