Oliebollen met abrikozen en bier

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 986 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wel de rozijnen en abrikozen in een kom met ruim heet water ± 10 minuten
  2. Laat ze in een zeef uitlekken en dip ze met keukenpapier droog
  3. Verwarm in een pan bier en water tot lauwwarm
  4. Roer in een kom de bloem, koekkruiden, de gist en 1 theelepel zout door elkaar
  5. Breek het ei erboven en voeg al roerend de melk toe, blijf roeren tot een glad beslag ontstaat
  6. Roer de rozijnen en de abrikozen erdoor
  7. Dek de kom met plasticfolie af en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats in ± 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld
  8. Roer niet meer! Bekleed een vergiet met keukenpapier
  9. Verhit de olie in een frituurpan tot 175°
  10. Doop de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) in de hete olie
  11. Schep met de ijsbolletjeslepel (of de eetlepels) een bergje beslag uit de kom en laat het in de hete olie glijden
  12. Bak de oliebollen met ± 5 tegelijk in ± 6 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege met een vork
  13. Laat de oliebollen in een vergiet uitlekken, leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker03 jul 2007 om 05:35 Reageer

    hoeveelheid melk word nergens in de ingredienten lijst beschreven,maar wel om gevraagd in de bereidingswijze


Reageer zelf op dit recept

kaptcha