Oudjaarshapjes

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1303 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Tomaat-kaasspiesjes van om en om 2 kerstomaatjes en 2 gemarineerde fetakaasblokjes aan een satéstokje Zalmsoesjes: maak een mengsel van een blikje zalm, ½ lepel tomatenpuree, 1 dl crème fraîche, een gehakt sjalotje, veel bieslook, zout en peper, pureer het en klop het luchtig
  2. Vul ongevulde soesjes met het mengsel
  3. Pannenkoekhapjes: bestrijk (kant en klare) flensjes/pannenkoeken met gekruide tomatensaus, beleg met Parmaham, dunne plakjes Mozzarella en blaadjes basilicum, oprollen en in 1 cm dikke 'plakjes' snijden, steek vast met een prikkertje
  4. Kaascourgettes: verwarm de oven voor op 250°
  5. Schep courgette in 1 cm dikke plakken om met ½ dl olijfolie, geperste teen knoflook en 1 lepel Italiaanse kruiden
  6. Leg op aluminiumfolie, bestrooi met geraspte kaas en rooster in de oven
  7. Pizzahapjes: snij baguette-deeglapjes van Danerolle in vieren, bestrijk dun met tomatenpesto (basilicumsaus), beleg met grofgeraspte courgette, gesnipperde gele paprika, zout, peper en pizzakaas
  8. Bak 6 minuten op 225°

Reageer zelf op dit recept

kaptcha