Romige tomatensoep met kerststerren

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1753 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Druk met een klein koekstekertje sterretjes uit de plakjes bladerdeeg
  2. Bestrijk ze met ei en druk ze in de kaas
  3. Bak ze in een voorverwarmde oven(200 graden C) in ca 10 minuten mooi lichtbruin en gaar
  4. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan zachtjes uit
  5. Bereid de soep met 1 dl water,de port en de tomato frito volgens de aanwijzigingen op de verpakking
  6. Roer de tomatenpuree en de basilicum erdoor en kook de soep 5 minuten door
  7. Pureer de soep en schenk hem door een zeef
  8. Voeg de spekjes met het spekvet en peper en zout naar smaak toe
  9. Klop de slagroom dik en lobbig en voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Schep de soep in kommen en lepel de slagroom er voorzichtig op
  11. Garneer de soep met de sterren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha