Sinaasappel-chocolade Kersttaart

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 978 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden(hete lucht 140 graden)
  2. Vet de springvormen in en bestuif ze met bloem
  3. Bereid in een grote beslagkom de cakemix volgens de gebruiksaanwijzing
  4. Verdeel de mix in twee gelijkedelen
  5. Roer de cacao los en meng de helft van de cacao coor een deel van het beslag
  6. Schep het cacaobeslag in een springvorm en het gewone beslag in de ander springvorm
  7. Strijk de bovenkanten glad
  8. Bak de cake midden in de oven in ca
  9. 75 minuten gaar
  10. Laat de cakes iets afkoelen, haal ze uit de vorm en leg ze op een rooster
  11. Snij de beide cakes horizontaal 1 keer door
  12. Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf en roer de helft van de marmelade erdoor
  13. Besprenkel(trempeer)de cakelagen met Cointreau
  14. Bestrijk de cakelagen eerst met de rest van de marmelade en daarna met het slagroommengsel
  15. Stapel de cakelagen om en om, eerst een gewone en daarna de cacaocake, op elkaar
  16. Breng de suiker al roerend met 100 ml water aan de kook
  17. Neem de pan van het vuur als de suiker is opgelost
  18. Was en snij de sinaasappels in plakken
  19. Haal de plakken sinaasappel door de afgekoelde suikerstroop
  20. Maak met een dunschiller grove krullen van de chocolade en garneer de taart ermee
  21. Decoreer de taart met plakken sinaasappel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha