Vulling:
Vermeng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp en kneed het goed door
Deeg:
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in midden een kuiltje
Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje, verkruimel ze met de vingers door het bakmeel en kneed dit snel tot een soepel deeg
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast ± 30 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 175°C
Deel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot een lap van ± 15 x 15 cm en 7 mm dik
Leg 1 deeglap op de bakplaat en prik die met een vork in
Verdeel er de amandelspijs over en dek af met de tweede deeglap
Druk de randen op elkaar
Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met melk
Bak de speculaas in het midden van de oven in ± 35 minuten bruin en laat hem 10-15 minuten afkoelen