Speculaasjes2

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 943 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak of snipper de amandelen, pel ze niet
  2. Roer de andere droge ingrediënten in een kom goed door elkaar
  3. Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar
  4. Meng er de amandelen en zo nodig de melk door
  5. Vorm op één van de onderstaande manieren koekjes van het deeg: 1
  6. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of aardappelmeel
  7. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg
  8. Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte slag met de plank op het aanrecht
  9. 2
  10. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem
  11. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1/3 cm dikte
  12. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van een borrelglaasje of een ander vormpje
  13. Beboter de bakplaat
  14. Verwarm de oven 10 minuten voor op ± 180°C
  15. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ± 20 minuten gaar
  16. Maak, terwijl de eerste bakplaat in de oven is, de tweede bakplaat klaar
  17. Neem de bakplaat met gare koekjes uit de oven en schuif de tweede bakplaat erin
  18. Neem de gare koekjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht

Reageer zelf op dit recept

kaptcha