Traditionele Kerstkalkoen

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1509 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de boter in een grote pan smelten en fruit de ui aan
  2. Voeg dan de in stukjes gesneden ham en de kruiden bij
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe
  4. Laat afkoelen
  5. Maak de kalkoen schoon
  6. En bestrooi de binnen- en buitenkant met zout en peper
  7. Schep de vulling in de kalkoen en maak het uiteinde dicht met touw (haakkatoen)
  8. Verwarm de oven op 200 graden
  9. Smelt wat boter in de braadslee en leg de kalkoen middenin
  10. Leg het ontbijtspek op de buik van de kalkoen
  11. Schenk wat boter op de kalkoen en schuif de kalkoen in de over voor ongeveer twee uur
  12. Regelmatig bedruipen met braadvet
  13. Verwijder in het laatste kwartier het ontbijtspek

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha