Vegetarisch Kerstmenu

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 943 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Verwarm de oven voor op 220?C
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  4. Klop de eieren met de suiker au bain marie, tot het mengsel handwarm van temperatuur is
  5. Schenk het in de kom van de keukenmachine en klop het verder tot een dikvloeibare, schuimige massa (= biscuitbeslag)
  6. Spatel de bloem met het cacaopoeder erdoor
  7. 2
  8. Strijk het beslag ca
  9. 1 cm dik uit over de hele bakplaat
  10. Bak het ca
  11. 10 minuten in de voorverwarmde oven
  12. Haal het uit de oven en leg het omgekeerd op een met suiker bestrooide, schone theedoek
  13. Rol het met de handdoek op en laat hem afkoelen
  14. 3
  15. Maak intussen de vulling: Breng de melk aan de kook met de suiker en roer het custardpoeder los met een scheutje koude melk
  16. Giet al roerende de hete melk bij het custardpapje, breng het een de kook, laat al roerende binden tot vladikte
  17. Roer het expressopoeder erdoor en laat de custard afkoelen (in een schaal afgedekt met plastic folie)
  18. Klop de boter luchtig en meng het door de afgekoelde custard
  19. 4
  20. Rol het biscuit weer terug en trek het bakpapier er voorzichtig af
  21. Bestrijk het met 2/3 van de botercreme
  22. Bestrooi met gehakte walnoten en rozijnen
  23. Rol het stevig op en leg de rol met de naad naar beneden op een schaal
  24. Bestrijk de buitenkant met de rest van de botercreme of spuit de creme met een spuitzak op de rol
  25. Bestrooi met poedersuiker en garneer met kerstchocolaatjes en hulsttakjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha