Weihnachtsstolle de echte kerststol uit Duitsland

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2208 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rozijnen en krenten de avond tevoren in de rum zetten
  2. Bloem en bakpoeder vermengen en zeven
  3. Suiker, vanillesuiker, zout, aroma's en eieren toevoegen + een deel van het bloem
  4. Dan de koude boter in stukjes toevoegen + de rest van het bloem, de kwark, rozijnen, krenten, sinaasappelschilletjes en sucade
  5. Alles goed door elkaar kneden
  6. Als het deeg kleeft nog wat bloem toevoegen
  7. Oven voorverwarmen tot 180?C
  8. Het deeg toe een kerststol vormen (zie foto) en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen
  9. In het midden van de oven ? 50-60 minuten bakken
  10. Als de stol uit de oven komt direct met gesmolten boter insmeren en dik met poedersuiker bestrooien
  11. Er ontstaat dan een dikke korst die er voor zorgt dat de kerststol niet uitdroogt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha