hertegebraad in portosausje

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 50 minuten
  • Bekeken: 5362 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. de dag voordien: maak een marinade met ingredienten en leg het gebraad erin en dek af en laat trekken op een koels plaats,draai een paar maal om,hou het marinade vocht bij
  2. Haal het bgebraad uit de marinade en dep droog,verhit olijfolie en boter in pan en laat aan alle zijde braden
  3. Zet het vuur lager en blus met 2dl gezeeft marinadevocht,voeg het gerookt spek toe en kruid
  4. dek af en laat 30min braden,voeg indien nodig halverwege nog marinade bij,haal als gaar uit de pan en hou onder allufolie warm
  5. Zet het vuur hoger en giet de porto in pan en bindt met maizena voor bruine saus en kruid met pezo
  6. Snij het vlees in schijven en dien op met de saus,serveer met hertoginaardappeltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha