kerst hazenrugfilet met oesterzwammen roomsaus

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Bekeken: 79752 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Dunne uiteinden van het vlees dubbelvouwen,en met houten cocktailprikkers vaststeken
  2. Met keukenpapier de oesterzwammen schoonvegen en de ze in reepjes snijden
  3. De sjalotjes fijnhakken
  4. In braadpan de boter en 1 eetlepel olie verhitten en de hazenrugfilets in 5 à 7 minuten rondom aanbraden
  5. De hazenrugfilets in de pan bestrooien met vers gemalen peper en zout naar smaak
  6. Haal ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie om warm te houden
  7. Intussen aan het achtergebleven bakvet de rest van de olie toevoegen en de sjalotjes in ± 2 minuten lichtbruin fruiten
  8. De oesterzwammen toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken
  9. Het bouillonpoeder met 1 dl water toevoegen en de crème fraîche erdoor roeren
  10. De saus aan de kook brengen en de port erdoor mengen
  11. Op smaak brengen met zout, peper en basilicum
  12. De filets in plakjes snijden
  13. Garneren met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha