kerstkoekjes

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1707 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met het zout en de suiker in een kom
  2. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en breek hierin het ei
  3. Voeg de boter toe en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg
  4. Vorm het deeg tot een bal en laat deze, verpakt in plasticfolie, 1 uur in de koelkast rusten
  5. Verwarm de oven voor op 200?C
  6. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 3 mm dik
  7. Steek uit het deeg verschillende vormen koekjes
  8. (hartjes, sterren, kransen, klokjes) Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 min
  9. lichtbruin en krokant in het midden van de oven
  10. Laat ze op een rooster afkoelen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha