kerstpudding

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1420 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. zet de puddingvormen met koud water wegsnij alvast de vruchtjes (leg er iets overheen)2
  3. roer in een droge kom de maizena en zuiker doorelkaar 3
  4. meng dit aan met 6 eetlepels van de melk 4
  5. snij alvast de franse vruchtjes in kleine stukjes 5
  6. doe de rest van de melk met de klein gesneden franse vruchtjes in een omgespoelde steelpan 6
  7. breng dit mengsel vlug aan de kook 7
  8. zet de pan op het aanrecht 8
  9. roer goed in het aangemengde papje en giet de kokende melk erbij 9
  10. doe de massa terug in de pan 10
  11. blijf roeren en zet de pan terug op het gas 11
  12. roer zolang tot de panbodem te zien is (zet er een streep door om te kijken of je de bodem ziet) 12
  13. haal de pan van het vuur 13
  14. roer de marasquin in de puddingmassa 14
  15. giet de puddingvormen goed leeg 15
  16. doe de puddingmassa netjes in de vormen (met pannelikker leeg maken) 16
  17. zet de puddingvormen in een bak met koud water 17
  18. leg een nat gemaakte schaal op de puddingvormen 18
  19. keer dit samen om (goed vasthouden) 19
  20. schud de pudding op de schaaltjes (netjes in het midden) 20
  21. spuit de slagroom in het midden van de toetjes (of spuit het eromheen)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha