mascarpone-ammaretto kerstkrans

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 856 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de rozijnen, krenten en in stukjes gesneden abrikozen in de amaretto
  2. Week de gelatine zo'n 10 minuten in ruim koud water
  3. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig
  4. Haal dan de gelatine uit het water en verwarm dit met aanhangend vocht tot de gelatine is opgelost
  5. Pas op dat het niet gaat koken, want dat gaat ten koste van de bindkracht
  6. Roer de gelatine door de mascarpone en meng voorzichtig de slagroom erdoor
  7. Laat de geweekte vruchtjes goed uitlekken en meng ze door de iets opgesteven mascarponemousse
  8. Soezenkrans Breng het water met de melk, het snufje zout en de margarine aan de kook
  9. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat
  10. Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren door
  11. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen
  12. Blijf ca
  13. 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen
  14. Spuit met een spuitzak met een ronde spuitmond de soezen, of in dit geval de soezenkrans, op een bakplaat met bakpapier
  15. Bestrijk dit met losgeklopt ei en strooi hier de geschaafde amandelen over
  16. Bak de krans in het midden van een voorverwarmde oven van 200?C in ca
  17. 20 minuten gaar
  18. Steek met de punt van een mesje een paar keer in de krans, zet het nog 10 minuten in de oven tot de krans mooi goudbruin is
  19. Snijd de soezenkrans doormidden en spuit de mousse met een spuitzak op de onderste helft van de krans
  20. Leg de bovenste helft erop en bestrooi met poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha