zuidduits kerstgebak

feestdagen
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1194 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De eieren met suiker en honing zolang kloppen tot er een schuimige massa is ontstaan
  2. De kaneel en piment door de bloem en bakpoeder mengen
  3. Het geheel door een zeef boven de schuimige massa zeven
  4. Erdoor kneden tot een egaal deeg is ontstaan
  5. Het deeg afgedekt 1 uur op een koele plaats laten opstijven
  6. Daarna op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een grote vierkante lap van ca
  7. 3/4 cm dik
  8. de grote lap in plakjes snijden van 8 keer 10 cm
  9. De amandelspijs in een kom doen en doorkneden
  10. Uit de amandelspijs even zoveel rolletjes vormen van 10 cm lang als er deegplakjes zijn
  11. De rolletjes in de lengte over de deegplakjes leggen en het deeg er omheen oprollen
  12. Van de rolletjes nu schuin driehoekjes snijden
  13. de koekjes op een beboterde bakplaat leggen en deze op de middelste richel van de voorverwarmde oven schuiven
  14. Baktijd:30 minuten
  15. Ovenstand -elektrische oven:180C;gasoven:3 of 1/3 grote vlam
  16. uit de oven op een rooster afkoelen
  17. Voor de bedekking de couverture of chocofix in een heet waterbadje laten uitsmelten
  18. Over de gebakjes uitstrijken
  19. Het glazuur eerst laten opstijven alvorens u het gebak presenteert
  20. deze smaakt beter wanneer u ze 1 week in de trommel bewaard

Reageer zelf op dit recept

kaptcha