Asperges met scampis en kreeftensaus

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2890 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 gradenSnijd de scampi's tot de staart in en kruid ze met de peper
  2. Smeer ze in emt olie en zet ze opengevouwen op een bakplaat
  3. Bak de scampi's 5 minuten in de voorverwarmde oven en bestrooi ze met zout
  4. Schil de asperges en snijd de onderste stukken eraf
  5. Breng de asperges aan de kook met de sioler en zout en laat ze 2 minuten doorkoken
  6. Breng de peultjes in ruim kokend water met zout kort aan de kook en spoel ze afm et ijskoud water (blancheren) Verwarm de kreeftensoep met de cognac
  7. Als de saus warm is klop dan de boter erdoor tot de saus schuimig wordt
  8. Schep wat kreeftensaus op 4 borden en verdeel hierover de asperges
  9. Leg op ieder bord wat peultjes voor de kleur
  10. Leg de scampi's op de asperges

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha