Asperges met scampis in kreeftensaus

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3211 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 175?C
  2. Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper
  3. Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat - Bak de scampi's in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten gaar
  4. Neem ze uit de oven en zout ze licht
  5. - Bereid de asperges met boter, zout, suiker en bladfolie - Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel ze met koud water af
  6. - Giet de kreeftensoep met de cognac in een pan en verhit deze
  7. Voeg de boter bij de kreeftensaus en klop deze schuimig met een staafmixer
  8. Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog met een theedoek
  9. - Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht
  10. Schep wat kreeftensaus op elk bord
  11. Leg de asperges in de saus en leg hierop telkens 4 peultjes
  12. Zet de scampi's op de asperges
  13. Serveer er rijst apart bij
  14. - *Tip! - In plaats van scampi's kunnen ook diverse andere vissoorten gebruikt worden

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker27 mei 2008 om 19:11 Reageer

    wat zijn peultjes en bladfolie ?


Reageer zelf op dit recept

kaptcha