Bami met scampi

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 4394 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Kook de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking
  3. Giet ze af, spoel ze onder de koudwaterkraan, roer er de sesamolie door en laat afkoelen
  4. 2
  5. Pel de scampi
  6. Maak de groenten schoon
  7. Snij de bleekselder in boogjes en de wortels in staafjes
  8. Laat de palmharten uitlekken en snij ze in reepjes
  9. Verwijder zaadjes en zaadlijsten uit het pepertje en snij in ringetjes
  10. Pel de uien en snipper ze fijn
  11. Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes
  12. Schil de gemberwortel en rasp fijn
  13. 3
  14. Vermeng de suiker en de vissaus met het water
  15. Doe er het chilipepertje bij
  16. Laat 10 min
  17. zacht koken, tot het sausje karameliseert
  18. 4
  19. Verhit 2 eetlepels maisolie in de wok, op een hoog vuur
  20. Roerbak de uien, de knoflook en de gember 1 min
  21. Doe er de noedels bij en roerbak 4 min
  22. tot ze knapperig zijn
  23. Schep alles op en schaal en hou warm onder aluminiumfolie
  24. Verhit weer een eetlepel sesamolie en roerbak de scampi 1 min
  25. Doe er de wortels en de bleekselder bij en roerbak 1 min
  26. Schenk er het sausje bij, schep goed om en laat nog 1 min
  27. doorwarmen
  28. Kruid naar smaak met peper en zout
  29. Schep bij de mie en werk af met gehakte koriander of peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker11 apr 2008 om 20:07 Reageer

    oella

  • Bezoeker28 mrt 2009 om 15:59 Reageer

    ziekelijke site: zoveel google ads hier...


Reageer zelf op dit recept

kaptcha