Caraibische rijstschotel

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2100 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een halve liter water met de piment en de bouillontablet aan de kook
  2. Voeg de rijst toe
  3. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar
  4. Maak intussen de paprika en bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes
  5. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes
  6. Snipper de bolletjes gember fijn
  7. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit
  8. Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes
  9. Snijd de banaan in plakjes
  10. Pers de limoenen uit
  11. Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst
  12. Laat de rijst in gesloten pan nog ca
  13. 15 minuten staan
  14. Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine
  15. Pers de knoflook erboven uit
  16. Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus
  17. Breng de saus op smaak met zout en peper
  18. Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door
  19. Schep de Caraibische rijst in een schaal en garneer met de schijven mango
  20. Geef het sausje er apart bij
  21.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha