Chinese noedels met gemarineerde kip en scampi

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3231 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. de scampi's pellen en darmkanaal verwijderen, de groenten in zeer fijne brunoise snijden, de filet in fijne reepjes snijden , marinade maken( 6 soeplepels ketjapmarinade en 1 soeplepel geraspte gemberwortel en beetje tabasco), kipfiletreepjes 1 uur marineren, de bamikruiden (conimex) laten weken in wat warm water
  2. kookpan met water en zout ( of ketjap asin) opzetten en de noedels koken), als ze gaar zijn afgieten en laten uitlekken
  3. ondertussen de wok goed heet laten worden en in wokolie de scampi's half gaar bakken
  4. warm houden in wat zilverpapier! de groenten in dezelfde olie 3 minuutjes opbakken en de kipfilet bijvoegen
  5. nogmaals 3 minuten wokken
  6. 1 soeplepel vers geraspte gemberwortel en 2 soeplepels bamikruiden bijvoegen en even doorbakken
  7. de sojacheuten, scampi's bijvoegen en 2 minuutjes meebakken
  8. de noedels bijvoegen in de wok en goed omroeren
  9. 5 a 6 soeplepels oestersaus bijvoegen en het geheel 2 minuutjes laten doorsudderen
  10. afwerken naar smaak met peper en zout! smakelijk

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker20 jun 2008 om 13:51 Reageer

    mmm klinkt lekker ga het morgen maken


Reageer zelf op dit recept

kaptcha