Duivelse scampis1

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1527 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien
  2. De scampi's afspoelen met warm water,droogdeppen en pellen (laat er wel de staartjes aan dit versterkt de smaak en het aroma van de saus)
  3. De knoflook en de sjalotjes fijnsnipperen
  4. De tomaat pellen,ontpitten en fijnsnijden
  5. De peterselie spoelen en versnipperenVerwarm de olijfolie en bak er de scampi's aan beide zijden in tot ze een roze kleur hebben(dit gaat sneller als het deksel even op de pan wordt gezet)
  6. Voeg er op een klein vuurtje de fijngehakte sjalot en de knoflook aan toe en laat eventjes aanstoven
  7. Verwarm lichtjes de whisky,giet in de pan en flambeer,blus met de witte wijn
  8. Haal de scampi's uit de pan en voeg de tomatenpuree de room en de kruiden toe naar smaak
  9. Roer nog eens om en voeg de scampi's er weer bij
  10. Laat het geheel nog eventjes stoven met deksel op de pan en voeg er tenslotte de stukjes tomaat en een mespunt sambal oelek aan toe
  11. Dik eventueel de saus met wat water gemengd met wat maizena
  12. Dien de scampi's op een voorverwarmd bord op
  13. Bestrooi rijkelijk met de peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha