Engelse pie met konijn

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1228 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwerk bloem, boter, spekvet, ei, zout en water tot een soepel deeg
  2. Laat 30 minuten in de koelkast rusten
  3. Verdeel het deeg in twee en rol afzonderlijk uit tot ronde lappen (20 cm diameter)
  4. Leg een plak deeg in een vuurvaste vorm en prik in met een vork
  5. Zet de oven op stand 5 of 6 (200°C)
  6. Meng de ingredienten voor de vulling
  7. Leg de vulling op het deeg, dek af met de tweede deeglap, druk met natte vingers de randen goed aan en prik in met een vork
  8. Maak in het midden een opening zodat de damp tijdens het bakken kan ontsnappen
  9. Klop het ei los en bestrijk daarmee het deeg
  10. Laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven
  11. Koud of warm serveren met een slaatje
  12.      

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha