Gebakken rijst met spekjes scampis lente-ui

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1369 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de ui en de looktenen fijn
  2. Snijd de chili's in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper fijn
  3. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal - snijd grote exemplaren doormidden
  4. Kluts de eieren en meng met de sojasaus
  5. Meng de vissaus met het citroensap en de suiker
  6. Snijd de lente-ui in ringetjes en haal de bladeren van de koriander
  7. Verhit de wok tot deze zeer heet is
  8. Giet enkele lepels arachideolie in de wok
  9. Wanneer de olie walmt worden de ui, de look en de chili's kort aangebakken
  10. Voeg dan de spekjes toe
  11. Laat ook de scampi's kort mee-warmen
  12. Schep er de voorgekookte rijst door en roerbak tot alles warm is
  13. Zet het vuur lager
  14. Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt
  15. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot roerei-consistentie
  16. Schep nu geleidelijk het rijstmengsel door het ei en begiet met het vissausmengsel
  17. Warm door, onder voortdurend roerbakken
  18. Neem van het vuur, schep de koriander door de rijst en versier met de lente-ui
  19. Verdeel over warme kommetjes en dien onmiddellijk op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha