Gebakken rijst met spekjes scampis lenteui

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 988 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de ui en de lookteentjes fijn
  2. Snijd de chili's in de lengte door, verwijder de zaadjes en snipper fijn
  3. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal - snijd grote exemplaren doormidden
  4. Klop de eieren en meng met de sojasaus
  5. Meng de vissaus met het citroensap en de suiker
  6. Snijd de lenteui in ringetjes en haal de bladeren van de koriander
  7. Verhit de wok tot zeer heet en giet er enkele lepels arachide-olie in
  8. Wanneer de olie walmt: de ui, look en de chili's kort aanbakken en voeg daarna de spekjes toe
  9. Laat ook de scampi's kort mee opwarmen
  10. Schep er de voorgekookte rijst door en roerbak tot alles warm is
  11. Schuif het rijstmengsel naar de kant zodat de bodem van de wok vrijkomt
  12. Giet het eimengsel in de wok en werk met de wokschep op tot roerei-consistentie
  13. Schep nu geleidelijk het rijstmengsel door het ei en begiet met het vissausmengsel
  14. Goed verwarmen onder voortdurend roerbakken
  15. Neem van het vuur, schep de koriander door de rijst en versier met de lenteui

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker25 jan 2008 om 12:48 Reageer

    geen reactie


Reageer zelf op dit recept

kaptcha