Gebraden kip van Jamie Oliver

hoofdgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 80 minuten
  • Bekeken: 5422 x
  • Keuken: Nederland
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven en de braadslee voor op 225 graden Was de kip van binnen en buiten en dep 'm goed droog Trek voorzichtig het vel van de borst los en strooi er zout, de verse kruiden en wat olijfolie in Vul de kip met zout, de doormidden gesneden citroen, laurier en rozemarijn Bind de kip weer stevig op en braad 'm in een ingevette ovenschaal Dan maakt Jamie 3 of 4 sneden in de bouten en smeert de holtes in met de kruiden (zodat deze gelijkmatiger gaar worden) Wrijf het vel van de kip in met olijfolie en strooi er royaal peper en zout over Giet wat olijfolie in de (hete) braadslee, leg de kip erin (met de borst naar beneden) en laat op deze manier beide zijden van de borst in 5 min bakken, draai tenslotte de kip om en braad 'm gaar in ca een uur Gaar eventueel aardappelblokjes mee met de kip Bron: Jamie Oliver the naked chef

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha